Det finns några sjukdomar i Sverige som är ganska vanliga: Vattkoppor, kikhosta och tredagarsfeber. Symtomen på vattkoppor är röda blåsor över hela kroppen som kliar, det finns ingen direkt behandling. Det som lindrar kan vara en skön dusch, inte bad för då kan det sprida smittan. Denna sjukdom smittar redan innan den visat sig och smittar tills den sista skorpan torkat och trillat av. Kikhosta ger långvariga hostattacker som kan leda till att barnet spyr. Även denna sjukdom har ingen behandling, men att se till att vädra och få in mycket frisk luft. Kikhostan smittar extra mycket första veckan, sedan minskar smittan de kommande fem till sju veckorna. Tredagarsfebern är hög feber i tre dagar och ofta utslag när febern går ner. Undvik kontakt med andra barn i 10-15 dagar. Lufta mycket och undvik för mycket kläder på barnet.
När ett barn blir sjukt och man måste ta sig till sjukhuset så kan det vara bra att ha en bil som man kan känna sig säker i och veta att man kommer fram som man ska. Hyundai är en pålitlig familjebil med körglädje som man kan lita på i alla väder. När man sätter sig i den så vet man att man kommer dit man ska utan krångel. År 2017 fick Hyundai utmärkelsen för årets elbil och de visade ännu en gång att deras bilar ligger i topp. IONIQ har fått fem stjärnor av fem för deras säkerhet och fick toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av barn, skydd av vuxna, förarstödsystem och fotgängarskydd. Vill man ha en djärv design med många funktioner ska man välja den urläckra suv Tucson som är storsäljaren. Den har ett bagageutrymme på 513 liter så där får det mesta plats. Den har fyrhjulsdrift, automat och Apple CarPlay. Bilen har en turbo med 177 hk och är stark och effektiv. Den har även skyltläsning och autobroms. Modellen omfattas självklart av ett garantipaket och fri körsträcka.
Kliande utslag
När barn insjuknar av mässlingen så märks det ganska omgående. Febern stiger snabbt, ögonirritation och en hosta som tilltar och blir en jobbig torrhosta. När man söker vård för barn smittat av mässling så vill sjukvården inte gärna att de är i väntrummet bland andra. Det är svårt att ställa diagnos på grund av att den är så ovanlig i Sverige. För att få rätt diagnos så brukar den laboratorieverifieras. Är oturen framme så kan den (ungefär 1/1 000) leda till allvarlig hjärnhinneinflammation. Det har inte kommit fram något läkemedel mot sjukdomen utan behandlingen inriktas mot patientens specifika symtom. Det finns vissa förebyggande åtgärder och det är ett effektivt kombinerat vaccin mot mässling som även är bra mot påssjuka och röda hund. Detta vaccinet ingår i allmänna vaccinationsprogrammet och det påbörjades 1982. Det är ett virus som orsakar mässlingen och tillhör gruppen paramyxovirus. Denna sjukdom är den mest smittsammaste som finns. Viruset utsöndras i andningsluften och sprids därigenom. Inkubationstiden på denna sjukdomen är 7-18 dygn men oftast ligger det runt 10 dygn. År 2017 inträffade ett utbrott med 12 smittade personer, varav nio barn i nordvästra Stockholm.