Inred barnrummet

När du ska inreda barnens rum behöver du hitta rätt tapeter, möbler och förvaringslösningar. Genom att köpa möbler som håller länge behöver du inte byta ut dem när de snabbt går sönder, och det är även klokt att handla på second hand. Vill du inte ta för stora risker inredningsmässigt kan du använda dig av tapeter för att skapa en personlig stil.

Hos Familjetapeter hittar du Sandberg tapeter med en historia som sträcker sig bakåt till 1925. Här finns tapeter i hög kvalitet med en tidlös och svensk stil, vilket passar bra för att skapa unika och uttrycksfulla barnrum. Tapeterna är inspirerade av naturen och kommer i många olika romantiska, neutrala och spännande stilar. Sandberg tapeter har en lång hantverkstradition, vilket verkligen syns i den goda hållfastheten och kvaliteten hos tapeterna.

Välj fina tapeter

För att välja rätt tapeter kan du utgå från barnets intressen. Att inreda rummet med ett särskilt tema kan vara populärt, där du utgår från en spännande tapet och skapar ett prinsess- eller drakrum. Rummet kan gärna vara personligt och roligt att vistas i för barnet, som kommer att tillbringa många timmar där med att leka eller läsa böcker.

Viktigt med god förvaring

Smart förvaring är viktigt för att underlätta i städningen. Du kan lägga till härliga korgar som är lätta att använda för sortering och där även barnen kan hjälpa till. Fina tygpåsar i färger som matchar eller kompletterar tapeten är ett annat alternativ. Barnen kan hänga med på fyndjakt för att hitta nya spännande inredningsdetaljer på loppisar.

Främja kreativitet och mys

För att skapa trivsel för barnen kan du se till så att de enkelt kan nå sina saker och kan städa själva. Främja kreativitet så att rummet blir en källa till glädje och underhållning. Här är det bra att utgå från barnens intressen snarare än dina egna. Om barnen till exempel tycker om att bygga och konstruera kan du utgå från det och köpa korgar till lego och andra byggmaterial. En bred säng på 90 cm för varje barn gör det möjligt att natta bekvämt och läsa godnattsaga. En viktig del är också att göra barnrummet säkert. Om det är ett mindre barn som ska bo i rummet bör alla eluttag ha pluggar, och det är viktigt att skruva fast större möbler som kan välta vid väggen. Att inreda med roliga och färgglada mattor höjer mysfaktorn, där du kan välja motiv med hopphagar, siffror, bilar och bokstäver. En rund matta mitt i rummet inbjuder till lek och lässtunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: