Träna hemma efter förlossningen

Under föräldraledigheten är det många mammor som vill komma igång igen med träningen. Det finns en del att tänka på när du börjar träna igen efter en förlossning. Dels måste du ta hänsyn till kroppens förändringar, men även det nya livet som nybliven förälder som ofta innebär mindre egentid. Med några smarta tips är det möjligt att träna även under föräldraledigheten.

Träna hemma med lätta vikter

När tiden är knapp under föräldraledigheten är det bäst att träna hemma. Med ett par hantlar från Gorilla Sports kan du effektivt bygga upp muskler och styrka i kroppen. Köp gärna hantlar i olika storlekar, exempelvis ett paket med flera olika vikter, så att du kan variera vikterna utifrån övningarna. Hantlar passar både nybörjare och mer erfarna styrketräningsutövare. Du kan använda fria vikter för att träna hela kroppen, inklusive armar, bål, rygg och ben. Du kan även komplettera med en kettlebell eller andra träningsredskap från Gorilla Sports. Under föräldraledigheten är inkomsten lägre och därför är det viktigt att tänka ekonomiskt även när det kommer till träning. Genom att köpa några hantlar och andra enkla träningsverktyg sparar du mycket pengar jämfört med dyra gymkort.

Undvik vissa övningar efter förlossningen

Graviditet och förlossning är en mycket stor påfrestning för hela kroppen och det är viktigt att du ger kroppen tid för återhämtning. Många vill snabbt komma i form igen efter förlossningen, men det är samtidigt viktigt att lyssna på kroppen. Träning och motion är bra och viktigt, men vissa övningar ska du undvika innan kroppen har läkt färdigt. Det är också viktigt att komma ihåg att en graviditet och förlossning är väldigt individuell och därför ska du inte jämföra dig med andra. Den största återhämtningen sker de första tre månaderna, men det tar minst ett år för kroppen att återhämta sig helt. Bäckenbottenträning, magmuskelaktivering och lugna promenader är bra även strax efter förlossningen, men det bästa är att prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: