Roliga teman för barnkalaset

Att få bli firad på sin stora dag med ballonger, tårta och presenter är med största sannolikhet någonting som de allra flesta barn längtar efter. Varför inte skämma bort födelsedagsbarnet med ett härligt tema för att lyfta partykänslan ytterligare? Att låta barnkalaset hålla en rolig, röd tråd behöver varken vara tidskrävande eller någon påkostad historia, utan kan tvärtom roddas med ganska enkla medel.

Om det är en liten pirat som ska firas, vad kan väl då passa bättre än ett riktigt sjörövarkalas? Lägg ihop en bunt papper med en mall av en dödskalle högst upp och klipp ut för att få många läskiga skelett att fästa på väggarna. Svarta ballonger och chokladpengar i glänsande guldfolie går ofta att hitta i storpack på lågpriskedjor och blir en häftig detalj på fikabordet. En hemmagjord skattkarta kan lätt göras mer verklighetstrogen genom att bränna kanterna på pappret och kanske kan skattjakten ske i trädgården eller i en närliggande skogsdunge för en mer genuin känsla? Ögonlappar till de små piraterna knåpar du lätt ihop med hjälp av vanligt svart papper, en sax och lite resårband. Aaargh!

Är ditt barn inte av sjörövarvirke utan hellre någon som djupdyker ner i sagornas värld? Här är möjligheterna oändliga och i ett sagotema är allt från prinsar och prinsessor, skogsdjur och féer – till drakar, troll och modiga hjältar – välkomna! Plocka vilda blommor om säsongen tillåter och ställ i vaser, servera saft i omaka tekoppar som du hittat på loppmarknad för en lite mer fantasifull känsla och ställ kakfaten i olika höjd på staplade sagoböcker när du gör i ordning kalasfikat. Mormors gamla skira gardiner som ligger långt intryckta i linneskåpet kan hängas som en mjuk himmel ovanför gästerna och barnens gosedjur kan agera djur i den djupa, trolska skogen.

Oavsett vilket tema du väljer för ditt barns födelsedagskalas så kan du räkna med att det blir en succé och ett kalas både födelsedagsbarnet och kalasgästerna sent kommer glömma.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: