Tips för roligare tandborstning

Många föräldrar och barn upplever frustration och konflikter när det är dags att borsta tänderna. Särskilt på kvällen innan läggdags kan det vara en rejäl utmaning att få de minsta barnen att samarbeta. Det finns dock en del smarta knep och tips. Läs mer här.

Känner du igen dig i paniken som kan komma smygande när barnen springer över hela huset och vägrar att borsta tänderna eller ta på sig pyjamasen? Ta ett djupt andetag och läs den här artikeln. Här finns tipsen som får tänderna borstade på ett kick, såväl morgon som kväll.

Färgglada tandborstar

Det är ingen hemlighet att barn älskar färgglada leksaker. Tandborsten är naturligtvis ingen leksak men om barnen i familjen själva får vara med och välja tandborstar blir det enklare att göra en tråkig kvällsrutin till ett färgglatt äventyr. Det finns dessutom ett stort sortiment av tandkräm där både tandkräm och tub har olika färg och smak, Det behöver verkligen inte vara tråkigt att borsta tänderna!

Rocka munnen

Folktandvården har tagit fram en finurlig app som heter rocka munnen som gör tandborstningsrutinerna så mycket roligare för både barn och föräldrar. Appen är utformad som en timer och ett spel i ett och tar sin utgångspunkt i tanken om att tänderna ska borstas två gånger dagligen under minst två minuter. Appen är gratis och det kostar inget att leka sig fram till friska tänder och goda vanor.

Belöningssystem

Det är aldrig fel att använda sig av enkla och beprövade belöningssystem där barnen till exempel kan samla guldstjärnor i ett litet häfte för att lära sig ett önskat beteende eller en ny vana. När häftet är fullt får varje barn den utlovade aktiviteten eller leksaken. Det kan också vara både intressant och effektivt att läsa böcker om tandborstning och vad som händer med tänderna om man inte borstar dem.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: