Jobba hemifrån med barn

Idag är det många som väljer att arbeta hel- eller deltid medans barnen är små. Med lite planering kan det faktiskt fungera att kombinera arbete med barnuppfostran. Ett sätt är att arbeta hemifrån. För att det ska fungera krävs dock disciplin och planering.

Oavsett hur du väljer att arbeta när barnen börjat på förskolan kan det ibland vara skönt att lämna hemmet och få helt ostörd arbetstid. Då kan det vara bra att ha en arbetsplats på ett av https://workaround.io/se/ många kontor. Här hittar du alla typer av kontor, från stora kontorslokaler som rymmer ett helt företags anställda till en enskild kontorsplats. På vissa av kontoren kan man välja om man vill ha en fast eller flexibel plats, vilket innebär att du tar den plats som finns ledig när du kommer in till kontoret. Att komma iväg från hemmet, träffa andra människor och inte ha ansvar för barnen hela tiden brukar vara mycket uppskattat av dem som arbetar hemifrån. I kontorslandskap lär man också känna mycket människor och kan skapa nya kontakter vilket är mycket fördelaktigt för karriären.

Väljer du att arbeta hemifrån gäller det att sätta gränser så att alla i familjen förstår att det är jobb som gäller under vissa tider och att de inte får störa dig. De här tipsen kan också komma till nytta när du vabbar, eller vobbar som det ibland kallas. Att vobba innebär att du arbetar hemifrån medan du håller ett öga på krassliga barn. Detta är mycket smidigt då barn ofta måste hållas hemma från skolan i ett visst antal timmar efter sjukdom trots att de faktiskt är relativt pigga. Då passar det utmärkt att du kan vara hemma och ta hand om dem samtidigt som du hinner med att lösa de mest akuta uppgifterna på arbetet så att arbetet inte hopar sig och du har massor av saker att ta tag i när du kommer tillbaka till arbetsplatsen.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: