Semestra med barn

Att semestra med sina barn kan vara helt fantastiskt men det kan även bli en katastrof. Med god planering och ett öppet sinne kan semestern bli lika underbar som ni drömde om. Det spelar ingen roll om ni ska semestra i de svenska fjällen, på en turistort vid Medelhavet eller göra en långresa i Asien. Bara ni försöker se världen genom barnens ögon kommer semestern att bli lyckad

Barn i olika åldrar

I många familjer är åldrarna på barnen utspridda och intressena är vitt skilda. Om ni planerar att semestra i Sverige är ungdomsvänliga och populära Liseberg ett hett resmål. Här trivs barn i alla åldrar bra och det finns något för alla. För er som planerar att göra en resa till en turistort vid Medelhavet är ett råd att hoppa över all-inclusive hotellen. Det finns många föräldrar som föredrar detta alternativ för att det känns bekvämt och att det finns glass och annat tillgängligt hela dagarna. Det tråkiga är att barnen inte får uppleva landets traditionella matkultur och livet utanför hotellområdet.

Skön semester hemma

Smaka på ordet semester. Visst förknippar man det med lata och sköna dagar i trädgården? Många har inte möjligheten att åka på utlandssemestrar och det är inget negativt. Lika härligt kan man ha hemma i stan eller på landet. Med sköna utemöbler på balkongen eller i trädgården kan ni njuta av hemmasemestern. Spendera tid med barnen för det är vad de behöver eftersom resten av året är oftast är inrutat och stressigt. Spela olika spel, laga god mat tillsammans och låtsas att ni går på restaurang.

Senaste inläggen

Kategorier

sarah Skrivet av: