Babyshower – så gör du

Ska en nära vän eller släkting få barn snart? Då kan det vara riktigt roligt att arrangera en babyshower. Den här trenden har blivit ganska vanlig i Sverige och festen är ofta mycket uppskattad av de blivande föräldrarna. På en babyshower samlas de väntande föräldrarnas närmaste vänner och släktingar för att fira graviditeten. Förutom att bjuda på god fika, mat och dryck brukar man även ge bort praktiska presenter som brukar komma väl till hands. Att ha en baby kan vara ganska överväldigande, inte minst när det kommer till hur många saker man måste köpa för att kunna sköta om den rätt. Om alla som kommer till babyshowern tar med sig något underlättar det mycket när mamman och den nyfödda väl får komma hem från förlossningen. Det är inte särskilt svårt att arrangera en babyshower och genom att följa våra tips kan du se till att det blir en lyckad tillställning.

Välj en passande tårta

Det första man bör göra är att fråga de blivande föräldrarna om de faktiskt vill ha en babyshower. Från början är det här en amerikansk trend och där är ganska vanligt att en babyshower är en överraskningsfest. Det är dock inte alla som uppskattar denna typ av överraskningar, så det är för det mesta bäst att fråga först. Något som är viktigt är att ha en tårta och andra sötsaker att bjuda på. Det är vanligast att man bjuder på fika och inte på någon middag. En del väljer att ha blå eller rosa färger på tårtan, men det får man göra som man vill med. Vissa gånger är även utsidan på tårtan vit och när man skär in i den är den rosa eller blå. Det ska då visa vilket kön babyn är och i USA symboliserar rosa en flicka och blå en pojke. Det viktigaste är att ha goda saker att bjuda på och dessa saker får gärna ha ett babytema. Fundera lite på vad du vill bjuda på och planera i tid för att allt ska bli helt rätt.

Praktiska och gulliga presenter

På en babyshower brukar man ge presenter som kommer till användning. En del väljer att ge bort babykläder, andra kanske ger ett presentkort till babymassage eller gulliga nallebjörnar. Många lägger även ihop pengar för att köpa en blöjtårta. Det är helt enkelt hoprullade blöjor som har placerats ihop så det hela ser ut som en tårta. Blöjor är något som man verkligen behöver mycket av när man har en nyfödd och därför är detta en mycket populär present. Oavsett vad du väljer att köpa till en babyshower är det bra att prata ihop dig med de andra som ska närvara. En blöjtårta, tårtbilder och andra dekorationer som passar kanske ni kan köpa tillsammans, medan man själv väljer ut och köper de små personliga presenterna. Något som är viktigt är att några sköter allt från planering och uppdukning till städning efteråt. Den gravida mamman ska få chansen att helt fokusera på att ha roligt och visa upp sin stora mage.

Senaste inläggen

Kategorier

sarah Skrivet av: