Spartips för barnfamiljen

Att få barn är en dyr affär. Desto fler barn desto mer pengar som ska ut. Det är många kostnader som många inte tänker på i början när barnen är väldigt små. Att barn är dyra är ett faktum men det finns flera olika tips och råd kring hur kostnaderna kan bli mindre utan att göra jättestora uppoffringar. Det kan vara värt att göra en budgetkalkyl för att få en bra överblick av ekonomin. En av de största posterna i ekonomin för en barnfamilj är maten.

Maten är en stor kostnad för en barnfamilj

Maten kan skena iväg till en otrevlig summa varje månad. Det är en post som det går att spara in många kronor på. Hos Familydeal finns många olika rabatter och erbjudanden som är användbara för barnfamiljer. Bland annat finns det rabatter på matkassar. Den stora fördelen med att beställa en matkasse är att alla måltider är planerade och du behöver inte handla en massa där risk för en massa spontana inköp kan uppstå. Ofta handlar du också mer än vad du behöver när du spontant handlar på väg hem från förskolan. Med en matkasse sparar du också en massa tid genom att slippa planera veckans måltider och sedan åka iväg och handla. Ett annat alternativ är att skriva ner exakt vad ni behöver handla och planera veckans matsedel innan du åker till butiken. Blir det mycket rester är det ett bra spartips att spara alla rester och antingen göra matlådor eller en middag i veckan där ni äter upp matrester.

Ge barnen din tid istället för prylar

Förutom rabatter på matkasse finns det rabatter på en mängd olika saker från träning till nöjen. Det är ett bra spartips att leta rabatter när det är en specifik sak eller kläder som ska inhandlas eller om ni ska göra någon aktivitet hela familjen. Det finns även många aktiviteter som är gratis eller kostar väldigt lite som en skogsutflykt med picknick. Ge mer av din tid och uppmärksamhet istället för dyra saker. Det räcker med rätt lite för att barnen ska vara glada så länge som du som förälder är med. Andra tips kring ekonomin är att låta barnen ärva kläder och handla på second hand. Leksaker går även väldigt bra att köpa i andra hand. Sälj även urvuxna kläder som är i fint skick samt leksaker som ingen längre leker med. Där blir det många bäckar små och så är det med ekonomin också. Många små saker kan göra stor skillnad. Av flera olika anledningar är det värt att lägga tid och energi på vardagsekonomi.

Senaste inläggen

Kategorier

Alexandra Skrivet av: