Allmänt om att bli förälder

 

Att bli förälder är något som ligger i våra gener och handlar helt enkelt om en Instinkt att fortplanta oss som rasen människa i djurriket. Detta är den instinkt som finns hos alla levande på jorden och något som sker helt naturligt i alla led. Hur som helst ska detta nu handla om människor och vad det innebär samt vad du måste tänka på som förälder. Det första som kommer att hända dig som förälder är att du tar på dig ett ansvar för ett liv, som du måste ge den kunskap och den uppväxt som denna lilla nya familjemedlem förtjänar. Detta är ett stort ansvar och det är därför mycket bra att tänka till innan du använder din medfödda instinkt.

När du nu har tänkt till och allt går som planerat och den lilla kommer till världen, så är det faktibaby-17327_1920skt så att ni har klarat av allt det tunga arbetet. Nu är det mycket väl känt att kvinnan är den som gör det tunga jobbet och bära detta lilla liv i kroppen, men du som pappa kommer att vara den som har hjälp till och göra detta till en så bekväm resa som varit möjligt. När väl barnet kommit till världen så börjar faktiskt det roliga och detta är då inget som du ska se som ett tungt ansvar. Här kommer du att få massor av fantastiska och underbara upplevelser samtidigt som du är en ansvarsfull förälder som verkligen ger ditt barn allt det som krävs och behövs.

Det viktigaste du kan ge ditt barn är inte leksaker och på så sätt köpa dig fri från delar av det ansvar du har, utan här är det närhet, ömhet och omtanke som ska vara ledstjärnan i ditt fortsatta liv. Nu kommer naturligtvis inte allt att vara roligt, utan för många kan det bli jobbigt den första tiden med blöjbyten, amning och mycket skrik och gråt. Något som ett nyfött barn alltid kommer att göra är att påverka din dygnsrytm negativt, men detta är också en underbar känsla att kunna vakna upp mitt i natten och verkligen trösta och hjälpa någon som står dig mycket nära.

Det kommer heller inte att vara så att du bara är förälder de första åren i ditt barns liv, utan här har du nu tagit på dig ett livslångt ansvar. Roligt kommer du som är positiv alltid att ha och är du också den som kan lära och uppfostra ditt barn till samma ansvarsfulla person som du själv är så kommer du under barnets uppväxt få det mycket trivsamt och roligt. Behöver du lära dig lite mera om att vara förälder så finns det mycket information att tillgå. Det bästa av allt är att den är gratis.

Senaste inläggen

Kategorier

sarah Skrivet av: